12

Вести

Предности на ласерски сензори за растојание

Сензорот за опсег на ласер е прецизен мерен сензор составен од ласер, детектор и мерно коло.Може да се примени за индустриска автоматизација, избегнување судир на цел, позиционирање и медицинска опрема.Па кои се предностите насензори за ласерски опсег?

Предности на ласерски сензори за опсег

1. Широк опсег на мерење и висока прецизност.Наласерски сензор за мерењеусвојува принципи за мерење на фази и пулс, со опсег на мерење од неколку метри до илјадници метри, и точност од метри, сантиметри, па дури и милиметри.Инженерите со високи барања за прецизност можат да го изберат нашиот прецизен ласерски сензор за растојание до 1mm од серијата S.

2. Мерење без контакт.Наласерски сензор за пронаоѓање опсегго усвојува ласерскиот линеарен метод, кој директно се рефлектира назад кон ресиверот по откривањето на растојанието, така што не му треба директен контакт и може да мери некои тешко достапни средини или недопирливи цели.

3. Мала големина, лесна за интегрирање.За потребата од интегрирање на ласерскиот сензор за мерење во неговата опрема, нашиот сензор за растојание е ваш редок избор.За да не заземаме премногу простор на опремата, развивме разновидни сензори за ласерски далечина со мал волумен, а операцијата е едноставна, можете лесно да се интегрирате.Контактирајте ги нашите инженери за да обезбедимесензор за мерење на растојаниеинформации.

4. 24 часа онлајн мерење во реално време.Сензорот за ласерски опсег може да се користи за еднократно мерење или континуирано мерење и може да се користи во системи на опрема што бараат далечински управувач и следење во реално време.

5. Ласерскиот сензор за растојание може да се развие двапати и поддржува повеќе интерфејси за пренос на податоци, како што се UART, USB, RS232, RS485, Bluetooth, итн. Може да се поврзе со MCU, Raspberry Pi, Arduino, индустриски компјутер, PLC и други уреди.Ако сакате да знаете како да се поврзете, ве молиме контактирајте не.

Ласерски сензор за длабочина

Горенаведеното се некои од предностите на сензорите за опсег на ласер.Ако сè уште се сомневате во изборот на сензор, нашите технички инженери ќе одговорат на вашите прашања онлајн, дојдете и контактирајте со нас!

 

Email: sales@skeadeda.com

Skype: во живо:.cid.db78ce6a176e1075

Whatsapp: +86-18161252675

whatsapp


Време на објавување: Декември-30-2022 година